website by   www.wegmanonline.n

Massage...

We leven in een jachtige tijd.Veel moet vaak en vooral snel.Tijd voor jezelf verschuift naar het tweede plan. Stress is een veel voorkomend probleem en veroorzaakt

vaak de nodige complicaties. Massage kan je hierbij helpen. Beter slapen, rustiger leven en vooral even stil staan bij jezelf en de aandacht en verzorging van je eigen lichaam.

- Breuss-massage (behandeling ca. 45 minuten)

De massage volgens Rudolf Breuss is een fijngevoelige, energetische rugmassage.
De Breuss massage werkt in op fysieke en psychische spanningen en is gericht op de verbetering van tussenwervelschijven.
De tussenwervelschijf is het het kraakbeen tussen de wervels, dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.
De massage wordt met de handen uitgevoerd om de rug meer te strekken. De Sint Janskruid olie trekt in het weefsel en geeft de tussenwervelschijven weer zijn elasticiteit en souplesse terug.
Breuss vergeleek het met een spons. Wanneer er lange tijd druk wordt uitgeoefend op een natte spons dan verliest die zijn elasticiteit. Voeg je weer vocht toe aan de spons dan krijgt hij zijn elasticiteit weer terug.
Na de massage wordt de wervelkolom afgedekt met zijde papier en een badhanddoek.
Zijdepapier houdt de warmte vast op het lichaam en wordt benut om de speciale olie diep in te laten werken op de tussenwervelschijven om het proces te stimuleren.
Daarna even rust en genieten van de ontspanning.

- Stoelmassage (behandeling 1/2 uur)

Drukpuntmassage die de bloedsomloop stimuleert waardoor een algehele ontspanning ontstaat.
Deze massage omvat hoofd, nek, schouders, rug, armen en handen. De massage kan door de kleding heen gegeven worden.


- Ontspanningsmassage (behandeling half uur of een uur)

Door verschillende massagetechnieken toe te passen wordt u lichamelijk en geestelijk tot optimale ontspanning gebracht. De bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen gemakkelijker het lichaam verlaten en je volledig tot rust komt.

- Hotstonemassage (behandeling 75 minuten)

Een Hotstone massage is een geweldige intens diepe warmtemassage met Hot Stones oftewel hete stenen, die een weldaad is voor lichaam en geest. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De voor een Hotstone massage gebruikte stenen zijn basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente. De stenen houden daardoor de warmte goed vast.

Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan men dieper in het spierweefsel doordringen, dit maakt de behandeling effectiever.